Capio köper danskt vårdbolag

Capio har träffat avtal om att inledningsvis förvärva 70 procent av aktierna i danska sjukhusgruppen CFR Hospitaler A/S "CFR".

Det framgår av ett pressmeddelande.

CFR-koncernen består av fyra specialiserade sjukhus och fyra radiologienheter med en uppskattad årlig omsättning för 2016 om 280 miljoner danska kronor.

Så kallat enterprise-värde uppgår till 199 miljoner danska kronor för 70 procent av CFR och Capio har möjlighet att förvärva de återstående aktierna efter två år.

Förvärvet förväntas slutföras och inkluderas i Capio-koncernen från januari 2017. CFR förväntas påverka Capios resultat positivt under 2017.

"Förvärvet av CFR innebär att Capio tar ett steg in på en ny marknad och utökar koncernens nordiska hemmabas och paneuropeiska närvaro, genom vilken koncernen driver utvecklingen av Modern Medicin och förbättrad produktivitet i sjukvårdstjänster", skriver Capio.

CFR är specialiserade inom ortopedi, ryggkirurgi, gastro, urologi samt öron-näsa-hals och tar årligen emot fler än 80.000 patientbesök och utför 8.000 operationer. I tillägg till sjukhusverksamheten består CFR även av fyra radiologienheter, en per varje sjukhus. Dessa enheter erbjuder MRI, mammografi samt ultraljud och röntgentjänster. CFR är verksamma i tre av fem regioner i Danmark.

Efter förvärvet kommer Capio att bedriva verksamhet i fem länder; Sverige, Danmark, Norge, Frankrike och Tyskland.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?