Annons

Capio är investmentbankens välfärdsfavorit

Carnegie föredrar Capio bland omsorgstrion Capio, Attendo och Humana.

Det framgår av en analys på tisdagen.

Bild:TT

Investmentbanken menar att sektorvärderingen för välfärdsbolag är tilltalande, då flera aktier har tappat runt 10 procent sedan slutat av augusti när delar av regeringens pågående välfärdsutredning nådde media.

Utredningen ska presentera sitt förslag den 8 november och skulle aktiekurserna falla ytterligare inför utredningens förslag så menar Carnegie att det är dags att ta fram köpbössan och fylla på.

Carnegie menar att de är mest sannolikt med ett vinsttak för välfärdsbolagen på mellan 5-9 procent.

Banken menar dock att det troligt att regeringens förslag stöter på patrull då en riksdagsmajoritet skulle motsätta sig ett sådant vinsttaksförslag.

Capio som har den relativt lägsta värderingen bland trion bedöms stå för den starkaste vinsttillväxten och köpstämplas därmed.

Attendo och Humana intar banken en något försiktigare hållning till och stannar vid behåll-råd.

Regeringen väntas nästa vecka föreslå ett vinsttak på sju procent på investerat kapital för företag inom vård, skola och omsorg uppgav Sveriges Television på måndagskvällen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?