Annons

Capacent vänder till vinst – sätter nytt mål

Managementkonsultbolaget Capacent, som handlas på Nasdaq First North, har satt upp ett nytt finansiellt mål om en genomsnittlig ökning av vinsten per aktie med 10 procent per år.

Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget påminner om att det tidigare meddelat att bolagets volym- och marginalmål avvecklats. 

”Vi går ifrån ett volym- och marginalmål till ett kombinerat mål. Vi skall växa med lönsamhet och det fångas väl av det nya målet. Värde kan skapas på olika sätt över tid. Ett sammantaget mål speglar detta”, kommenterar Capacents vd Edvard Björkenheim det nya målet.

Utdelningspolicyn är oförändrad. Avsikten är att dela ut årets resultat justerat för eventuella rörelsekapitalsförändringar och investeringar, uppger bolaget.

För det tredje kvartalet redovisar Capacent en omsättning på 35,9 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med 5,4 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Rörelseresultatet, ebit, uppgick till 5,6 miljoner kronor (-6,4).

Resultatet före skatt blev 5,4 miljoner kronor (-6,8) och resultatet per aktie var 1:50 kronor (-2:40).

De åtgärder bolaget vidtog under andra kvartalet för att hantera effekterna av covid-19 på kort sikt och öka lönsamheten på lång sikt har börjat ge resultat, skriver Capacent i rapporten.

”Efterfrågan i alla våra verksamheter ökade successivt i slutet av andra kvartalet och kom igång väl efter semesterperioden. Verksamheten inom Management Consulting i Sverige visade styrka genom hög lönsamhet i alla enheter under perioden som säsongmässigt är den sämsta”, skriver Edvard Björkenheim i rapporten.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?