Cantargia gör nyemission om 91 miljoner

Cantargia gör en nyemission om cirka 91 miljoner kronor med företräde för aktieägarna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i emissionen är 2:3, där tre befintliga aktier berättigar till teckning av två nya aktier till kursen 6:50 kronor per aktie.

Emissionen är säkerställd till 80 procent genom teckningsåtagande och emissionsgarantier.

Likviden från emissionen syftar till att finansiera Cantargia under kommande 18 månaderna.

Omkring 40 procent av beloppet från emissionen ska användas för produktion av läkemedelskandidaten CAN04 till den kliniska prövningen och metodoptimering för sen klinisk utveckling. Cirka 20 procent ska gå till föreberedelse och genomförande av fas 1-studie och förberedelser av fas 2a-studie med CAN04. 15 procent av emissionslikviden ska bekosta preklinisk dokumentation kring effekt, säkerhet, biomarkörer och kombinationsterapier.

Med 20 procent av likviden ska Cantargia arbeta med nya projekt inom ramen för forskning och vidareutveckling av antikroppar för behandling av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar.

Återstående 5 procent av emissionslikviden ska täcka upp för allmänt rörelsekapitalbehov.

Teckningsperioden löper från och med den 23 januari till och med den 6 februari 2017.

Arctic Securities har utsetts till finansiell rådgivare medan advokatfirman Vinge har blivit legala rådgivare i emissionen.

Cantargia kommer med den aviserade nyemissionen om 91 miljoner kronor säkra upp finansieringen för den första delen av bolagets fas 1/2a-studie med läkemedelskandidaten CAN04 med fokus på behandling av icke småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer.

"Det vi tar in pengar för nu är den första delen av den studien, alltså själva fas 1-delen och att säkra upp med produktion och allt annat runtomkring. Det är ungefär ett år efter studiestarten av den kliniska fas 1-studien.", säger Cantargias vd Göran Forsberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Studiens adaptiva utformning, som gör det möjligt för Cantargia att anpassa den andra delen av studien efter att den första är avslutad, kommer påverka hur stor ytterligare finansiering bolaget behöver för den avslutande delen av fas 1/2a-studien. Exakt hur den fortsatta finansieringen kommer att se ut är ett styrelsebeslut som kommer att tas efter att den första delen är klar.

Enligt Cantargias rådande strategi ska CAN04 utvecklas genom fas 1/2a-studier och därefter utlicensieras till en partner.

"Tanken är att vi ska få en partner baserat på hela den här studien, men det första datasetet kan ju fungera lite som en aptitretare för att kunna inleda diskussioner", säger Göran Forsberg.

Studiestarten för fas 1/2a-studien med CAN04 är beräknad till det första halvåret 2017.

Utifrån resultaten av fas 1-delen i studien kommer Cantargia att kunna specificera hur den fortsatta studien ska utformas och vilka substanser den då ska kombineras med. Cantargia har tidigare uppgivit att de både kommer att bedriva studier som monoterapi och som kombinationsbehandling.

För kombinationsbehandlingen är utgångspunkten är att CAN04 kommer att kombineras med existerande behandlingar inom respektive indikationsområde.

"På bukspottkörtelcancer finns det lite färre val. Där finns det egentligen bara två eller tre olika sorters cellgifter att välja på", säger Göran Forsberg.

"Vad gäller lungcancer händer det väldigt mycket mer kring nya behandlingar. Det finns traditionella cellgifter, målstyrda behandlingar mot mål som driver lungcancern och sedan finns det nya immunonkologiska preparat som är på väg in i lungcancerområdet. Vi kommer göra studier i modeller av dessa cancerformer nu för att förstå mer om vilka kombinationer som är mest relevanta. Sedan kommer vi fatta beslut om det under 2018 om exakt vilka kombinationer vi fokuserar på. Det är det som är den här adaptiva designen, att vi kan generera data nu under 2017 och början på 2018 för att seden inkorporera i den pågående studien", säger Göran Forsberg.

Danska Sunstone Life Science Ventures kommer att öka sitt innehav i Cantargia i samband med bolagets nyemission.

"Sunstone kommer att ta mycket. De kommer att ta betydligt mer än sin pro rata andel", säger Cantargias vd Göran Forsberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Sunstone Life Science Ventures är en dansk fond riktat mot hälsovård i tidig forskningsfas.

Sunstone Life Science Ventures hade vid utgången av september 2016 en ägarandel på 2,99 procent i Cantargia enligt Holdings.

I samband med konvertering av teckningsoptioner ökade Sunstone sin ägarandel till 4,5 procent under oktober.

Efter emissionen kommer Sunstone genom sitt deltagande att öka ägarandelen till cirka 6,6 procent.

Bland Sunstones övriga stora placeringar på den svenska börsen finns bland annat Alligator Bioscience där de per den 23 november var största enskilda ägare med ett innehav motsvarande 9,23 procent av kapitalet och rösterna.

Även i danska bolaget Nuevolution, noterat i Stockholm på First North, är Sunstone största ägare med en ägarandel på 20,84 prcoent vid utgången av september, enligt uppgifter från Holdings.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?