Annons

Cantargia förvärvar patentportfölj inom leukemibehandling

Forskningsbolaget Cantargia köper en patentportfölj kring IL1RAP som måltavla för antikroppsbehandling inom blodcancerformen leukemi från Cellerant Therapautics. Det framgår av ett pressmeddelande.

I enlighet med villkoren i avtalet kommer Cellerant initialt att erhålla en icke-signifikant engångsbetalning och kommer även kunna erhålla en låg ensiffrig royalty på den försäljning som täcks av kraven i de förvärvade Cellerant-patenten, fram tills att de går ut. Inga andra betalningar finns i avtalet.

Cantargias längst framskridna läkemedelskandidat Can04 utvärderas i en öppen fas 1/2a studie vid behandling av icke småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?