ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Cannabisinvesterare kan portas från USA

  • Cannabis. Foto: TT

Marijuanabolag har blivit hett i Kanada inför att cannabis ska legaliseras i mitten av oktober. Men investerare som vill hoppa på tåget kan portas från USA, uppger sajten Politico.

Kanadensare som investerar i cannabisbolag kan portas från att resa in i USA. Det skriver den amerikanska sajten Politico.

"Vi erkänner inte det som en laglig verksamhet", säger Todd Owen vid den amerikanska gränsmyndigheten till Politico. 

Han uppger att personer från bland annat Israel som investerat i marijuanabolag har nekats inträde i landet.

Både kanadensare som arbetar inom sektorn och som själva använder marijuana har sedan tidigare kunnat beläggas med ett livstidsförbud från att resa in i USA.

Det är trots att marijuana faktiskt är lagligt i flera amerikanska delstater, bland annat gränsdelstaten Washington. Marijuana fortsätter dock att vara olagligt på federal nivå i USA och gränspassagerna kontrolleras av den federala polisen. På den kanadensiska sidan kommer cannabis bli lagligt i hela landet den 17 oktober.

Enligt amerikansk lag kan personer som på olika sätt tjänar pengar på olaglig droghandel avvisas från landet, skriver Politico.

Den som beläggs med inträdesförbud kan ansöka om ett femårigt undantag. Det kostar 585 dollar eller 5.239 kronor för personer från Kanada och Mexiko och 985 dollar eller 8.821 kronor från personer från andra länder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer