Cannabisbolag köper konkurrent i miljardaffär

Kanadensiska Aurora Cannabis köper upp branschkollegan CanniMed Therapeutics för cirka 1,1 miljarder kanadadollar, motsvarande drygt 7 miljarder kronor.

Bild:TT

Aktieägarna erhåller 3,4 Aurora-aktier för varje ägd aktie i CanniMed, alternativt en kombination av aktier och kontanter.

Tidigare har Aurora även varit i förhandlingar om att köpa upp Newstrike Resources men den affären blir inte av. Aurora kommer därför att betala en avgift på 9,5 miljoner dollar för den skrotade affären.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?