Canada Goose lyfte direkt

Klädfirman Canada Goose rusade med nästan 26 procent under första handelsdagen. Teckningskursen var satt till 17 kanadensiska dollar, cirka 12,78 amerikanska dollar, vilket var högre än det tidigare beräknade intervallet på 14-16 kanadensiska dollar.

Vid stängning på torsdagen var aktien 25,8 procent högre vid 16,08 dollar. Vid öppningen var aktien uppe runt 18 dollar på New York-börsen i USA. Aktien handlas också på Torontobörsen.

I samband med börsnoteringen tog Canada Goose in 340 miljoner kanadensiska dollar efter att ha sålt 20 miljoner aktier.

Canada Goose grundades 1957 och ägs sedan 2013 av riskkapitalbolaget Bain Capital. Under den senaste tolvmånadersperioden fram till 30 september 2016 hade Canada Goose en försäljning på 302 miljoner dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?