1515

Camurus planerar nyemission på 100 miljoner kronor

Camurus avser att göra en riktad nyemission på cirka 100 miljoner kronor till svenska och internationella institutioner.

Syftet är finansiering av utveckling av nya kliniska läkemedelskandidater, produkter och/eller kompletterande teknologier. Därtill förbereda marknadsföring och försäljning av CAM2038 mot opioidberoende på marknader utanför Europa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Carnegie och Jefferies har anlitats som bookrunners och det kommer att genomföras som en accelererad bookbuildingförfarande som startar omedelbart.

Bolaget har lock-up, med "sedvanliga undantag", avseende framtida aktieemissioner under 120 kalenderdagar efter likviddatum. Dessutom har Sandberg Development med 53,7 procent av aktierna i Camurus CAMX +4,13% Dagens utveckling , samt styrelse och koncernledning åtagit sig att inte sälja några aktier under en period om 90 kalenderdagar efter likviddatum, även här med "sedvanliga undantag".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?