Annons

Camanio Care beslutar om nyemission

Spotlight-noterade Camanio Care har beslutat att genomföra en företrädesemission om 5 miljoner kronor, tillsammans med en överteckningsemission om 2 miljoner kronor.

De tillförda medlen kommer användas för att investera i kommersialisering och expansion av smarta tjänster för hemmet, skriver bolaget.

"De sammanlagda investeringarna i bolaget om hittills 60 MSEK har framförallt satsats inom forskning och utveckling. Med detta kapitaltillskott avser vi att fortsätta utveckla våra kommersialiseringsaktiviteter", säger Catharina Borgenstierna vd för Camanio Care.

Erbjudandet består av en unit-emission om 4 aktier samt en teckningsoption. Unit-priset är 6,80 kronor, vilket innebär att teckningskursen i erbjudandet är 1,70 SEK per aktie. 

För varje en innehavd aktie i Camanio Care per avstämningsdagen den 25 oktober 2018 fås rätten till en unit. 

Det krävs tjugotvå unit-rätter för att teckna en ny unit. Utspädningen vid full teckning ligger på 15 procent. 

Därutöver har styrelsen beslutat om en överteckningsemission, med företrädesrätt för befintliga aktieägare, om upp till 2 miljoner kronor.

"Överteckningsemissionen syftar till att ge befintliga aktieägare möjlighet att teckna sitt intresse utöver sin pro rata-andel", skriver bolaget om denna emission ska kan medför en utspädning om ytterligare cirka 6 procent. 

I ett pressmeddelande den 26 september flaggade bolaget för att det skulle genomföra en nyemission. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera