Annons

Calliditas vd: Trumps politik har drivit på investeringar

Mycket kapital på aktiemarknaden. Det är resultat av president Trumps skattereformer, enligt Calliditas vd Renee Aguiar-Lucander. Det har gynnat specialistläkemedelsbolaget och sektorn. 

”Biotech-sektorn är väldigt beroende av innovation och kaptial”, säger hon.

Foto:Matej Kastelic

In i det allra sista har demokraternas Joe Biden och republikernas Donald Trump kampanjat inför valet vem ska leda landet de nästkommande fyra åren. 

I en intervju med Di TV säger specialistläkemedelsföretaget Calliditas vd Renee Aguiar-Lucander att det är svårt att avgöra innan valet vilka effekter de olika presidentkandidaterna kommer att ha på framtiden. Vilka frågor de kan driva igenom beror på vilket och hur mycket stöd de har.

”Det man vet och märker under Trump. Det är en sak vem som är president, men det som driver mycket av policys är vem som kontrollerar husen. Har man representanthuset, senaten och presidentposten då kan man få väldigt mycket genomdrivet. Det är svårt att säga vad det här skiftet i president nödvändigtvis kommer ha, eftersom det kräver att presidenten också har support i båda husen”, säger hon.

Företaget är ändå ett av dem som gynnats av den politik och de skattändringar som Trump genomfört.

”Biotech-sektorn är beroende av både innovation och kapital. I och med att man haft låga räntor och även skatteförändringar som Trump drivit igenom har det funnits mycket kapital inom aktiemarknaden. Det har drivit på investeringar”, säger hon.

Inför utgången av valet och den framtid som väntar finns det en stor osäkerhet. Speciellt hur marknaden kommer att se ut och hur den kommer att påverkas av den politiken som förs i framtiden. 

”Att försöka förbereda sig på valutgången är väldigt svårt, vi är tvungen att vänta tills vi ser och förstår lite bättre hur representanthuset, senaten och presidenten ser ut och vad det kommer innebära”, säger Renee Aguiar-Lucander fortsätter:

”På det har vi corona, vilket innebär att många länder lånat massa med pengar och investerar en massa pengar som man inte planerat innan. Jag tror att det kan finnas stora andra saker som kommer att påverka policys.” 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?