1515

C vill lägga SFI och förskola i samma hus

Centern vill underlätta integration för både barn och föräldrar genom att stötta kommuner som vill lägga svenskundervisning och språkförskola under samma tak. Partiet föreslår en pott på 40 miljoner kronor per år i tre år.

Centern lanserar förslaget i dag, på "sin dag" under politikerveckan på Järvafältet i nordvästra Stockholm.

"Det ökar möjligheterna för att barn kommer till förskolan och sänker trösklarna för föräldrar att delta i SFI-undervisning", säger Centerledaren Annie Lööf, som i sitt tal ska rikta in sig på jämställdhet och integration.

Stadsdelar och orter som har prövat samlokalisering har goda erfarenheter av det, enligt Lööf, som vill skjuta till stimulanspengar för att få fler att följa efter.

Även andra Allianspartier har gått fram med förslag om språkförskolor för att barn snabbare ska lära sig svenska. Det är också ett sätt, hävdar C och de övriga, att underlätta för familjer och särskilt kvinnor att komma in i det svenska samhället snabbare. Men Centerpartiet vill alltså även lägga SFI-undervisning på samma plats.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?