1515
Annons

C vill lägga miljarder på att sänka skatten för glesbygden

Centern vill sänka skatten för invånare i glesbygd i nordvästra Sverige.

Satsningen kostar staten 2,9 miljarder kronor per år.

Foto:Christine Olsson/TT

Centern vill minska skatteklyftan mellan stad och landsbygd i Sverige. Lööf pekar på att kommunalskatten är betydligt högre i många glesbygdskommuner jämfört med till exempel Stockholm.

Därför föreslår partiet nu att grundavdraget höjs med 11 000 kronor för de som bor i glesbygdskommuner i nordvästra Sverige.

Enligt Lööf skulle skattesänkningen gynna 1,2 miljoner människor och innebära 3 700 kronor mer i plånboken för medianinkomsttagaren.


Allianskollegorna Nissan och Mitsubishi presenterar nya elbilar för japanska marknaden

Biltillverkarna Mitsubishi och Nissan har genom samriskbolaget NMKV presenterat två nya eldrivna småbilar som ska erövra den japanska marknaden. 

Det handlar om Kei och Sakura. Den senare är Nissans skapelse och beskrivs som en ”game-changer” av vd Makoto Uchida. Samtidigt väljer Mitsubishi att framhålla Kei tack vare sin tillräckliga räckvidd och det överkomliga priset. Räckvidden i Kei är 180 kilometer per laddning.

Sakura och Kei kommer börja säljas i Japan med start i år.

Nissan och Mitsubishi ingår i en allians med Renault. Trion har som mål att lansera 35 nya elbilsmodeller fram till år 2030. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?