Annons

C Security ökar intäkterna och minskar förlusten

Båtlarmspecialisten C Security ökar intäkterna och minskar förlusten i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal i fjol. 

Nettoomsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2), en ökning med 50 procent mot föregående år. Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till  minus 0,7 miljoner kronor (-0,9). Resultat per aktie hamnade på minus 0,02 kronor (-0,06). Kassa och bank var på 2,7 miljoner kronor (3,0) per den 31 december. 

Kassaflödet från den löpande verksamheten var på -0,6 miljoner kronor (-0,8) i fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2017. Bolaget har i början av 2018 tecknat kontrakt med en distributör i Storbritannien och en i Finland.

"Bolaget anser att produktportföljen behöver utökas ytterligare och under 2018 avser vi lansera två nya produkter, varav den ena kommer att stödja en ny teknik för uppkopplade produkter som öppnar upp nya tillämpningsmöjligheter. I arbetat med att öka antalet återförsäljare kommer Bolaget att öka närvaron ute hos återförsäljare och installatörer. För att klara detta avser vi stärka upp försäljningsorganisationen i Sverige ytterligare", kommenterar vd Magnus Söderberg i bokslutskommunikén.  

"Sammanfattningsvis positionerar vi bolaget mot mindre affärer med korta ledtider utan att äventyra de stora affärerna som fort kan ta bolaget till att bli kassaflödespositivt", avslutar Magnus Söderberg. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?