ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

C och L sågar regeringens och V:s skattehöjning

  • Foto: TT

Centerpartiet och Liberalerna är extremt kritiska till Vänsterpartiet och regeringens senaste skattehöjning. ”Det slår mot barnmorskor, poliser och lärare”, säger Mats Persson, Liberalerna.

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström betvivlar att regeringen får in några 2,7 miljarder på den sänkta skiktgränsen.

”Mycket talar för att de svenska marginalskatterna är så pass höga att i slutändan blir det inga nettointäkter.”

”Det här är inget som Magdalena Andersson är stolt över, utan det här är en solklar eftergift till Vänsterpartiet”, säger han vidare.

Den förra brytpunktshöjningen ledde till att ytterligare 100.000 personer fick betala statlig skatt. Denna gång är skatteintäkterna mer än dubbelt så stora – detaljerna offentliggörs efter lunch på måndagen.

”Det är strävsamma människor som utbildar sig, som tar ansvar på jobbet som ligger i det här inkomstskiktet som straffbeskattas”, säger Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson som kallar förslaget ”hårresande”.

”Det slår mot barnmorskor, poliser och lärare. Det är ett dråpslag mot dem som gör stora insatser i välfärden varje dag”, säger han.

Både Liberalerna och Centern är samtidigt de två borgerliga partier som säger nej till att lägga en gemensam budget.

”Grundproblemet är att alliansen måste få förtroende att bilda regering.

De rödgröna har i beslut efter beslut och i budget efter budget efter budget genomfört sådana här negativa åtgärder för företag och jobb”, säger Emil Källström.

”Det är val om 18 månader. Om vi får förtroende kommer vi att riva upp den här skatten. SD har tidigare brutit ut den när frågan i riksdagen. SD är i den här frågan i polemik med oss och står bakom de rödgröna”, säger Mats Persson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies