1515

C-attack mot Bolund efter tips till företagare: ”ganska skrämmande”

Medan företag i krisbranscher går på knäna i väntan på stöd som dröjer, tipsar finansmarknadsminister Per Bolund om banken. Helena Lindahl C kallar det ”tondövt”. 

”Om inte insikten om företagarnas situation finns, vad säger det om Per Bolund som minister?”, säger hon. 

Foto:Jonas Ekströmer/TT

Håll i, håll ut”, var finansminister Magdalena Anderssons (S) uppmaning till krisdrabbade företagare när hon nyligen intervjuades i Dagens industri om de förlängda stöden som dröjer innan de kan ansökas om och betalas ut. 

I samma intervju pekar finansmarknadsminister Per Bolund på att regeringens besked om de statliga krisstödens förlängning borde förbättra företagens möjligheter att ta hjälp av banken för att överbrygga krisen.

Helena Lindahl, Centerpartiets näringspolitiska talesperson, kallar Per Bolunds uttalande för ”tondövt”. 

”Företagare toppar upp med privata lån för att klara sina verksamheter i väntan på stöd. Att ansvarig minister i det läget tipsar om att gå till banken – det tycker jag är ganska skrämmande”, säger hon och fortsätter: 

”Det vittnar om en oförståelse. Ifall inte insikten om företagarnas situation finns, vad säger det om Per Bolund som minister?”

Hon påminner vidare om när Per Bolund hamnade i rejält blåsväder förra året efter förslaget om att lagstifta om buffertar i företag.

”Sverige är ett av de länder som har världens högsta skatter. Då borde man kunna vänta sig att få tillbaka i form av stöd från staten vid kriser. Samhällskontraktet ska inte bara fungera i en riktning”, säger Helena Lindahl.  

Di har tidigare rapporterat om att det kan dröja till april innan företag kan ansöka om korttidsstöd för december och framåt. Därtill har Tillväxtverket för närvarande ett snitt på två månaders handläggningstid. 

Liksom stödet för korttidsarbete väntar även det förlängda omställningsstödet på att klubbas igenom. Stödet har hittills bara kunnat ansökas om för månaderna mars till och med juli förra året. 

Vad gör Centerpartiet för att snabba på stöden?
”Det är otroligt frustrerande att ha varit med om att förhandla fram stödpengarna, men inte äga processen. Vi försöker på alla sätt att trycka på regeringen. Det är som en kvarn som bara mal runt, runt, runt.”

Syftet med krisstöden, att rädda företag och jobb, riskerar att falla på målsnöret om utbetalningarna dröjer till våren, eller till och med till sommaren, varnar Helena Lindahl. 

”Företag kommer att tvingas i konkurs. Vad har då samhället vunnit?”


Innehåll från GetacceptAnnons

E-signering hör till dåtiden - det här är framtiden för B2B försäljning

E-signering kan verka nytt, men faktum är att det funnits och använts flitigt i över tio år av företag över hela världen. E-signering är ett enkelt och smidigt sätt att signera offerter och avtal på distans - men det hjälper dig inte att driva kunddialogen och affären framåt på det sättet som krävs i dagens säljklimat, säger Samir Smajic, vd och grundare på GetAccept.

E-signering är ofta inkörsporten för att påbörja en mer digital säljprocess, och många tror att det är tillräckligt för att digitalisera sin försäljning. Vad data från den digitala säljplattformen GetAccept visar är att 50 procent av avtalen som skickas med e-signering faktiskt inte signeras. 

– Det här säger mig att 50 procent av affärerna fortfarande behöver drivas på ett mer effektivt sätt digitalt, och där räcker inte endast den digitala signaturen, förklarar Samir Smajic. 

Att nå avslut i en affär handlar om samma sak som det alltid har gjort - tillit, personliga relationer och en smidig köp- och säljprocess. Det senaste året har presenterat utmaningar i hur man bibehåller den personliga upplevelsen och engagemanget, när den största delen av affären sker i en digital miljö. 

– Det finns sätt att engagera och sticka ut även i en digital säljprocess. Tänk dig att du öppnar upp ett avtal, och det första som dyker upp är en video där din säljare pedagogiskt förklarar avtalet för dig innan du dyker in i det. Därefter får du upp en chatt, där din säljare uppmanar dig att ställa frågor direkt i chatten om du behöver. Självklart kommer jag uppleva den processen annorlunda, och mer personligt anpassad till mig, jämfört med att öppna en PDF i ett mail, säger Samir. 

Förutom video och chatt så handlar det också om att underlätta för kunden att köpa. Med GetAccepts dokumentspårning kan du se vem, eller vilka, som har gått igenom ditt avtal. Du kan även se vad varje person har tittat lite extra på, så att du enkelt kan bemöta deras eventuella frågeställningar i nästa dialog. Du har också möjlighet att skicka dina dokument via SMS, samt automatiskt påminna mottagaren om avtalet inte signeras.

Kombinerar man de här olika engagerande funktionerna i sin digitala säljprocess så visar statistik från GetAccept att du ökar din hit-rate med upp till 75 procent, jämfört med att bara skicka ett avtal via mail för ren e-signering. Det är tydligt att en personlig interaktion som skapar engagemang har stor effekt på antalet avslut, även digitalt.

Hela 85 procent av all försäljning kommer ske digitalt inom bara några år, så det handlar om att redan nu skapa förutsättningar för att kunna hantera den ökade efterfrågan på smidiga digitala sälj- och köpprocesser, och därmed fortsätta vara konkurrenskraftig. 

– Hoppar man inte på tåget nu, kommer det bli tufft. Många företag ligger redan i framkant och tar man inte detta på allvar nu, så riskerar man sin affär, avslutar Samir Smajic. 

GetAccept är ett säljverktyg som är gratis att använda - skapa ditt konto idag och testa själv! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?