1515
Annons

Bytesbalansen sjönk mindre än väntat i USA

Det säsongsrensade underskottet i den amerikanska bytesbalansen uppgick till 101,5 miljarder dollar under andra kvartalet. 

Analytiker hade räknat med ett underskott på 103,5 miljarder dollar, enligt Reuters snittprognos.

Bytesbalansen för första kvartalet visade ett underskott på reviderade 127,1 miljarder dollar (-124,1).

Underskottet i handels- och tjänstebalansen uppgick till 133,8 miljarder dollar under andra kvartalet. 

Avkastning på kapital genererade ett överskott på 60,8 miljarder dollar, medan transfereringar genererade ett underskott på 28,5 miljarder dollar.

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera