ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Byggnads om uppgörelsen: "Ett slag i ansiktet"

  • Foto: Christine Olsson/TT

Fackförbundet Byggnads ordförande Johan Lindholm sågar uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

"Uppgörelsen är ett slag i ansiktet på Sveriges löntagare och fackföreningsrörelse. Förslagen om arbetsrätten visar att det saknas respekt för den svenska kollektivavtalsmodellen och att maktbalansen på arbetsmarknaden riskerar att förskjutas drastiskt till arbetares nackdel", säger Johan Lindholm i ett pressmeddelande.

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson varnade på lördagen i Ekots lördagsintervju för att det kan bli stökigt på arbetsmarknaden i spåren av överenskommelsen. LO är främst oroligt över två områden i överenskommelsen: arbetsrätten och den ekonomiska politiken.

"Det är stora förändringar som vi bedömer som negativa för våra medlemmars framtid. Grundtonen till överenskommelsen var negativ", säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Byggnads ordförande Johan Lindholm är rakare i sin kritik. 

"Om uppgörelsen blir verklighet innebär det att Sverige får en politik som leder till försämrad arbetsrätt och ökade samhällsklyftor. Det är en klen tröst för Sveriges byggnadsarbetare att politiken blir ännu värre om Moderaterna får regeringsmakten."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies