1515

Byggmästare Anders J Ahlströms substansvärde ökade

First North-listade investeringsbolaget Byggmästare Anders J Ahlströms substansvärde ökade med drygt 2 procent under det andra kvartalet och uppgick till 158 kronor vid utgången kvartalet, jämfört med 154 kronor vid utgången av det första kvartalet 2020.

Jämfört med vid årsskiftet sjönk däremot substansvärdet från 170 kronor den 31 december. Minskningen är hänförlig till Green Landscapings kursutveckling under första halvåret.

Det framgår av bolagets kvartalsrapport.

Intäkter från avtal med kunder uppgick till 41,1 miljoner kronor (56,2), och resultat per aktie för kvarvarande verksamhet var 0:52 kronor jämfört med 1:82 kronor samma period föregående år.

”Omvärlden präglades andra kvartalet 2020 framför allt av pandemin, hårt arbetande sedelpressar och generellt bättre bolagsrapporter än befarat”, skriver vd Tomas Bergström i rapporten.

Byggmästaren har under andra kvartalet nettoinvesterat drygt 70 miljoner kronor i ett antal olika situationer och av bolagets totala substansvärde på cirka 1,1 miljarder kronor är nu cirka 650 miljoner kronor investerade medan omkring 450 miljoner kronor, eller cirka 40 procent, alltjämt utgörs av likvida medel.

Bland annat har Byggmästaren under kvartalet investerat ytterligare cirka 32 miljoner kronor i Green Landscapings emission och är därefter fortsatt största ägare med drygt 20 procent av kapital och röster.

Under kvartalet investerade bolaget också ytterligare 15 miljoner kronor i Safe Life där ägarandelen nu uppgår till 37,5 procent av aktierna.

”I denna spännande tid av möjligheter och osäkerhet har Byggmästaren stor flexibilitet att agera. Vi kommer utveckla och stödja befintliga innehav, situationsdrivet söka investeringar där skillnaden mellan pris och bedömt värde är stor samt upprätthålla en rimligt hög andel likviditet och därmed handlingsberedskap”, skriver Tomas Bergström.


Innehåll från Arrow ECS SverigeAnnons

Dell Technologies tar nästa generations lagringsteknik till den svenska marknaden

Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies.
Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies.

För att möjliggöra tillväxt, utveckling och innovation behöver företag optimera sin it-verksamhet och datalagring. Utmaningen är att veta hur man ska utnyttja och förvara insamlad data. Nyckeln ligger i att ta datalagringen närmare där data produceras och tillhandahålla fler integrationsmöjligheter med hjälp av nästa generations lagringsteknik.  

Läs mer om Dell Technologies PowerStore 500 och distributören Arrow ECS Sverige 

I takt med att digitaliseringen accelererat ställs högre krav på dels flexibilitet och mångsidighet, dels möjligheten till konsolidering. Dessutom har företag i dagens it-klimat ett stort behov av att kunna skala upp, ned och på bredden för att vara agila och möta både behov och krav på ett effektivt sätt. 

– I dag krävs en stor flexibilitet då it-leveranser har blivit så pass mycket snabbare att man inte accepterar ledtider på veckor eller månader för att lansera en ny it-tjänst. Man behöver vara mer dynamisk, snabbare och mer flexibel. Det gör att produkterna, som stöttar de it-tjänster man vill få fram, behöver förändras. Detta för att kunna ta sig an nya utmaningar och kunna konsolidera en mängd olika it-tjänster – det är huvudutmaningarna i dag, säger Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies. 

För att ta sig an dessa utmaningar och dessutom stödja en snabbare ”go-to-market” och produkt- och applikationsutveckling krävs en modern lagringsteknik som stödjer integration. 

– Det behövs mer fokus på integration till flera delar av en it-miljö. Lagringen ska inte ses som ett separat system som man behöver administrera vid sidan av. Lagringssystem ska vara en naturlig del av den generella administrationen av it-miljön. Men då krävs fler integrationsmöjligheter, exempelvis VMware-, och Microsoft-miljöer runt omkring en lagringsmiljö. Det är en del kring varför vi har tagit fram nästa generations lagringsteknik – för att stötta integrationsmöjligheter. För organisationer som vill utveckla sina lagrings- och integrationsmöjligheter erbjuder vår partner Arrow en så kallad proof-of-concept, säger Jakob Ödman.

Lagringsteknik anpassad efter små till medelstora svenska företag 

Med flexibilitet, tillväxt och förändring i åtanke har Dell Technologies tagit fram PowerStore 500. En modern och skalbar all-flash-lösning anpassad för dagens och morgondagens infrastruktur. Genom att tillhandahålla en enhetlig metod för delad lagring möjliggör PowerStore 500 organisationer att konsolidera alla sina program- och användardata i en och samma plattform. 

– Det blir en konsolideringsvinst att man klarar sig med en enda produkt för i princip hela sitt lagringsbehov, i stället för som tidigare när man behövde olika produkter för olika lagringstjänster. Det är vinster i form av fysiskt utrymme och kostnadsbesparingar, säger Jakob Ödman. 

För små och medelstora svenska företag är det en unik möjlighet att lyckas lagra och konsolidera data på ett effektivt och kraftfullt sätt, men med lägre komplexitet och kostnad. 

– Det som saknats, om man pratar i svenska förhållanden, är att det finns en mängd mindre företag och organisationer i Sverige som inte behöver den kraft och kapacitet som finns i de större lagringssystemen. Det är bland annat därför PowerStore 500 tagits fram och lanseras på den svenska marknaden – den är lite mer anpassad för små och medelstora företag i Sverige. Den har all funktionalitet från de större modell, men lite mindre i storleken och därmed även billigare, avslutar Jakob Ödman. 

Genomför en ”proof-of-concept” 

Att byta lagringssystem kan för de flesta företag vara en komplicerad affär. Den som samarbetar med Dell Technologies får via distributören Arrow ECS Sweden en unik möjlighet att genomföra en ”proof-of-concept” på Arrows demoutrustning. Under en testperiod installeras lagringsenheten och testkörs, på så sätt får man svart på vitt bevis på hur väl lagringsenheten presterar och vilka fördelar den medför.

Läs mer om Dell Technologies PowerStore 500 och distributören Arrow ECS Sverige 

 

Mer från Arrow ECS Sverige

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Arrow ECS Sverige och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?