Byggmästare Anders J Ahlström meddelar värdeökning

Byggmästare Anders J Ahlström meddelar en värdeökning om 184 miljoner kronor på sitt fastighetsbestånd, inklusive byggrätter.

Substansvärdet per aktie beräknas på grund av värdeförändringen påverkas positivt med cirka 24 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är en värderingsrapport från Savills som anger en värdeökningen om 184 miljoner kronor på Byggmästare Anders J Ahlströms förvaltningsfastighet som finns i koncernbolaget Mitt Alby.

Enligt värderingsrapporten uppgår marknadsvärdet på bolagets förvaltningsfastighet till 1.525 miljoner kronor per 31 december 2017, en ökning från 1.341 miljoner kronor per 30 september 2017.

"Värdeförändringen av bolagets förvaltningsfastighet är huvudsakligen ett resultat av det generella marknadsläget, men delvis också av att 30 lägenheter har renoverats under fjärde kvartalet, vilket, som tidigare kommunicerat, ger en normhyra om 1.395 kronor per kvadratmeter och år för de renoverade lägenheterna", heter det.

Full information och fullständiga resultat- och balansräkningar kommer att presenteras i samband med bokslutskommunikéns offentliggörande den 15 februari 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?