Annons

Byggkoncernen faller efter Di:s avslöjande

Dagens stora vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen har alla en sak gemensamt: Det är artiklar i Dagens industri som ligger bakom kursrörelserna.

Di-artiklar sätter djupa spår på Stockholmsbörsen på måndagen och det är tungviktarna som rör på sig. Bästa storbolag är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som stiger 3,6 procent i förmiddagens handel. Di:s börskrönikör Magnus Dagel ger i måndagens tidning en köprekommendation och kallar Atrium Ljungberg för kvalitetsaktie till nedsatt pris.

”Aktien passar den som vill ha stabila utdelningar och lite lägre risk”, sa han i Di:s tv-program Börsmorgon.

I tidningen motiverar han sitt köpråd så här:
"Atrium Ljungberg kan man gott och väl köpa med en placeringshorisont på tio år. Om ett årtionde kommer tunnelbanan var utbyggd över Stockholm och många projekten genomförda med högre fastighetsvärden som följd. Under tiden har man fått utdelningar på minst 50 kronor per aktie."

Åt andra hållet går byggbolaget JM som tappar 3 procent. I måndagstidningen avslöjar Di att bolaget hotas av en miljardsmäll i en juridisk tvist med energibolaget Fortum Värme.
Striden handlar om Stockholms nya jättekraftverk i Värtahamnen. I ett skiljdomsförfarande JM kräver 480 miljoner kronor samtidigt som Fortums motkrav ligger på 1,2 miljarder kronor.

Artikeln har uppenbarligen gjort placerarna nervösa inför rapporten som väntas klockan 07.00 på tisdagen.

Även nätmäklaren Avanza har en tung dag och backar 3 procent. I lördagens utgåva skrev DI att nya provisionsregler kan hota nätmäklarens intäkter från fonddistribution. Avgifter från fondbolagen stod för 18,3 procent av Avanzas intäkter under 2016.

Nätmäklaren är dock inte orolig för att en hård tolkning av EU-reglerna skulle stoppa möjligheterna att fortsätta ta betalt för distribution av fonder.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?