1515
Annons

Bygghemmas vd åtalas

Åtal har väckts mot bland annat Bygghemmas vd Mikael Olander avseende en tidigare befattning på ett dotterbolag till Qliro Group. 

Foto:Joey Abrait

Det framgår av ett pressmeddelande. Helsingfors Förvaltningsdomstol fastställde i maj 2018 att ett dotterbolag till Qliro QLIRO -2,48% Dagens utveckling Group under skatteåret 2012 inte betalat korrekt moms i Åland. 

Några av personerna med ledande befattningar i bolaget i perioden 2008 till 2014 är numera anställda på Bygghemma Group, inklusive vd Mikael Olander. Åklagare i Finland har nu efter Förvaltningsdomstolens dom valt att väcka åtal mot dessa personer gällande grovt skattebedrägeri alternativt medhjälp till grovt skattebedrägeri samt bokföringsbrott.

Samtliga berörda gör bedömningen att misstankarna är grundlösa och att de tidigare agerat i enlighet med allmän praxis, i linje med rådgivning från revisionsföretag och med godkännande av dåvarande CDON Groups styrelse.

 "Situationen kring en förundersökning gällande momshantering på Åland har varit känd sedan jag tillträdde som styrelseordförande i Bygghemma Group 2017 och påverkar varken min bild av eller förtroende för Mikael Olander och de andra åtalade", säger Henrik Theilbjørn, styrelseordförande för Bygghemma Group. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?