ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Entreprenör

Byggboom lyfter Örebros äldsta arkitektbyrå

  • Patrick Philip, vd för Hållén Arkitekter. Foto: Pressbild.

Bostadsmarknaden har satt rejäl fart på Örebros äldsta arkitektbyrå.

”Vi har gjort en strategisk satsning på bostadssidan då de projekten ofta är synliga och skapar uppmärksamhet”, säger vd Patrick Philip.

Sedan 1939 har Hållén Arkitekter utformat byggnader i Mälardalen med både det offentliga och privata aktörer i kundbasen. Gunnar Hållén lade grunden för verksamheten innan sonen Nils Hållén tog över 39 år senare. 2003 gick Christer Eiseborn och Patrick Philip in som nya ägare för att slutligen ta över verksamheten helt 2007.

”Vi finns med i hela processen från första skissen till att vi levererar färdiga bygghandlingar. Vi jobbar med utbildningslokaler, kontor och volymhandelsanläggningar i allt ifrån ombyggnation till kompletta hus och hela skalan däremellan”, säger Patrick Philip som även är vd för Hållén Arkitekter.

De senaste åren har bolaget vuxit kraftigt pådrivet av rådande byggboom. Efterfrågan är hög både från offentliga, kommunala och privata uppdragsgivare. De senaste åren har byrån breddat verksamheten ytterligare och tagit sig an stora bostadsprojekt, bland annat kvarteret Johannesörten med 140 lägenheter i Örebro.

”Vi har gjort en strategisk satsning på bostadssidan då de projekten ofta är synliga och skapar uppmärksamhet. Det har även gett oss ytterligare ett ben att stå på och vi har breddat vår kompetens”, säger Patrick Philip.

Mälardalen är det huvudsakliga verksamhetsområdet, men Hållén Arkitekter har i dagsläget projekt från Kalix i norr till Örkelljunga i söder. I en konjunkturkänslig bransch som följer byggindustrin nära kan det svänga snabbt. Att anpassa personal och kompetens efter en skiftande efterfrågan är en utmaning, enligt Patrick Philip.

”Ibland hamnar man i det läget att man frågar sig om man vågar anställa, men ofta är det så att om man inte anställer för att man känner sig lite osäker är det för sent när det väl är nödvändigt”, säger Patrick Philip.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies