Annons

Byggbolag spår turbulens på bostadsmarknaden

Det norska byggbolaget Veidekke noterar att en viss osäkerhet råder på bostadsmarknaden, särskilt i Oslo- och Stockholmsregionen.

Det framgår av en nysläppt konjunkturrapport.

"Vi förväntar oss fortsatt en viss turbulens, särskilt i Norge, under hösten", heter det där.

Veidekke väntar sig svårare försäljningsprocesser av nyproducerade norska bostäder, något som även har märkts de senaste månaderna.

"På mycket kort tid har det byggts upp relativt stora lager av både befintliga och nybyggda osålda bostäder", skriver bolaget.

Jämför bolåneräntor ¬– från 1,25% (extern tjänst)

Beträffande den svenska marknaden konstateras att den ökade bostadsproduktionen har resulterat i fler objekt ute på marknaden. Detta har i sin tur inneburit en mer "balanserad" prisutveckling, åtminstone i Stockholmsområdet.

"Det syns bland annat på att antalet budgivare per försäljningsobjekt har fallit. Konkurrensen är helt enkelt högre", skriver Veidekke.

Veidekke hade vid halvårsskiftet totalt 2.890 bostäder i produktion i sin bostadsutvecklingsdel. Av dessa svarade Sverige för 2.229 och Norge för 546 (återstoden, 115, fanns i Danmark).Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?