Busch Thors smocka till C och L: ”Total imagefixering”

Ebba Busch Thor (KD) beklagar att fokus de senaste veckorna glidit från politikens innehåll och i stället kommit att handla om politiskt positionerande, politiskt spel och "total imagefixering".

Foto:Anders Wiklund/TT

”I går blev en demonstration om hur politikens spel och den totala imagefixering som just nu drabbar den svenska politiken och som förlamar partier att rösta för sin egen statsministerkandidat och sin egen politik”, säger KD-ledaren.

Hon utvecklar sitt resonemang med att säga att det inte är för vara ”trevlig fredagsunderhållning” som politikerna finns. 

”Vi finns till för att våga stå upp för vår politik även i ett svårt läge. Jag menar att det gjorde delar av Alliansen i går”. 

Senare under torsdagen väntas talmannen lämna besked om vem som ska få sonderingsuppdraget nu efter Ulf Kristerssons (M) misslyckade statsministeromröstning. KD-ledaren meddelar på pressträffen att hon inte stänger dörren för att låta Annie Lööf (C) få chansen.

”Om hon ser öppningar har jag inga problem med att hon sonderar.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?