ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Busch Thor: Vill man bli statsminister måste man kunna ringa SD

  • Foto: Jack Mikrut

Om man vill bli statsminister måste man vara beredd att lyfta luren och ringa Sverigedemokraterna för att säkra stöd, anser KD-ledaren Ebba Busch Thor.

Hennes lunch med SD-ledaren Jimmie Åkesson tidigare i veckan har väckt kritik. Men Ebba Busch Thor håller fast vid att det är helt rimligt att två partiledare träffas och samtalar om aktuella frågor.

”Det är ju uppenbart att de andra partiledarnas strategi absolut inte har fungerat”, säger hon i SVT Morgonstudio.

I våras beslutade KD att partiet ska kunna samtala med alla riksdagspartier, och även förhandla sakpolitik med dem. Än så länge är KD ensam om den linjen.

”Jag tror att framåt sett kan vi inte ha fler omröstningar kring statsministerposter, fler omröstningar kring statsbudgetar, där det inte är möjligt för den som aspirerar på statsministerposten att lyfta på luren även till Sverigedemokraterna, till alla partier i Sveriges riksdag. För att veta om man har stöd eller inte”, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer