ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Busch Thor till stenhård attack: ”DDR verkar leva kvar”

  • Foto: Erik Abel/TT

Ebba Busch Thor gick till hårda angrepp mot regeringen och Socialdemokraterna i sitt öppningstal på Kristdemokraternas riksting på fredagen. Hon krävde också hårdare tag mot brottsligheten.

”Om man sår vind, så får man skörda storm.” Med de orden inledde Ebba Busch Thor sitt öppningstal på rikstinget i Umeå. 

Adressen var riktad till regeringen och de två samarbetspartierna och KD-ledaren riktade hård kritik mot januariavtalet, som hon menar är resultatet av en politisk kohandel.

”Köerna inom sjukvården har slagit nya rekord tio månader i rad och Arbetsförmedlingen knakar i fogarna på grund av centerpartistisk chockdoktrin”, sa hon.

Det var de traditionella profilfrågorna som dominerade talet och Ebba Busch Thor lyfte fram familjen, vården och integrationen.

Hon talade också om våldet och de många sprängningarna.

”Att få slut på våldet skulle vara högsta prioritet för en ny regering. Inte värnskatten, inte arbetsrätten, inte miljöpartistiska gottepåsar eller prestigeprojekt, utan att återskapa tryggheten för alla i hela Sverige”, sa Ebba Busch Thor.

KD-ledaren gick också till angrepp mot ”myndighetsvänstern” och Skolverkets förslag att stryka antiken, bibeln, nationalsången, psalmerna och traditionella barnvisor ur kursplanerna.

”Det är kanske dags att lyfta på luren och ringa till Skolverket och berätta att Berlinmuren har fallit. För där verkar ju DDR fortfarande leva kvar”, sa Ebba Busch Thor och fortsatte:

”Släpper regeringen igenom det här så kommer det ett vallöfte redan nu. Vi kommer att riva upp det beslutet. Våra barn har rätt till sitt kulturarv.”

Ebba Busch Thor anklagade också Socialdemokraterna för att bedra väljarna, genom att man nu i regeringen driver igenom politik som man gick till val på att stoppa.

”Socialdemokraterna har gått vilse. De har tappat sin kompass, de har tappat fotfästet, de behöver tid borta från Rosenbad och låt oss hjälpa dem med det”, sa hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer