ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Busch Thor sågas av forna allianskollegorna: ”Historiskt misstag”

KD-ledaren Ebba Busch Thors besked att man öppnar för förhandlingar med SD i sakfrågor är ett viktigt steg närmare Jimmie Åkessons dröm om ett konservativt block bestående av M, KD och SD, enligt Liberalernas Jan Björklund. Centerledaren Annie Lööf anser att KD gör ”ett historiskt misstag”. 

Skillnader i synen på Sverigedemokraterna mellan de borgerliga partierna ledde till en historisk höst med rekordlånga regeringsförhandlingar och slutligen alliansens sammanbrott. 

På torsdagen valde Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor att ge beskedet att partiet nu öppnar för att diskutera enskilda sakfrågor med Sverigedemokraterna. Samtidigt vill man i en framtid återskapa det tidigare nära samarbetet med Liberalerna och Centerpartiet

En av dem som reagerar skarpt på beskedet är Liberalernas avgående partiledare Jan Björklund: 

 

Annie Lööf, Centerpartiet, skriver på Facebook att Ebba Busch Thor gör ett historiskt misstag.

Samtidigt visar KD:s besked att Centern fattat rätt beslut i regeringsfrågan, enligt Annie Lööf. 

”I de samtal som fördes mellan Allianspartierna efter valet var en av förutsättningarna för att ens diskutera en M/KD-regering att inget samarbete och inga förhandlingar skulle ske med SD. Detta var Ebba Busch Thor beredd att utlova skriftligt. Men denna utfästelse höll alltså bara ett par månader”, skriver hon vidare. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer