Annons

Burger Kings ägare spår lägre försäljning tredje kvartalet

Restaurangkedjeägaren Restaurant Brands International, som bland annat äger Burger King, Tim Hortons och Popeyes, spår att koncernens globala försäljning kommer att ha minskat när det tredje kvartalet läggs till handlingarna.

Restaurant Brands skriver i ett pressmeddelande att den jämförbara försäljningen för hamburgerrestaurangen Burger King har sjunkit med 7 procent och för cafékedjan Tim Hortons med 12,5 procent.

Popeyes, som säljer snabbmat med inspiration från cajunköket, spås dock se en försäljningsökning med över 17 procent.

Förra veckan meddelade burgarkonkurrenten McDonald's att försäljningen ökade med 4,6 procent i tredje kvartalet, vilket föranledde en utdelningshöjning på 3 procent i kvartalet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?