Burenstam tar in nya ägare – anställer 20 personer

Rådgivningsföretaget Burenstam & Partners tar in nya ägare.
Det är investeringsföretagen IK, grundat av Björn Savén, och ICG som köper hälften av det norska moderbolaget.

Lars Uppsäll.
Lars Uppsäll.Foto:Jonas Eng

Burenstam & Partners är verksamt inom rådgivning och förmögenhetsförvaltning med inriktning mot förmögna familjer och företagare. I dag har bolaget 45 anställda och förvaltar cirka 14 miljarder kronor.

Bolagets ägs av det norska rådgivningsföretaget Formuesförvaltning, som är Norges största privatägda och oberoende rådgivnings- och förvaltningsbolag med över 100 miljarder kronor under rådgivning och förvaltning.

Nu köper investeringsbolagen IK och ICG tillsammans 48,8 procent av det norska rådgivningsbolaget.

”Vi har fått in två internationella partnerinvesterare med stark nordisk närvaro, breda nätverk och kompletterande kompetens”, säger Burenstam & Partners styrelseordförande Øystein Bø.

Lars Uppsäll, vd för Burenstam & Partners, välkomnar nya ägare.

”Nu satsar vi framåt genom att anställa närmare 20 personer.”

 ”Vi fortsätter också arbetet med att utveckla den tekniska plattformen som har blivit mycket uppskattad. Där kan vi få värdefull hjälp med utveckling från de nya ägarna”, säger Lars Uppsäll.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?