1515

Bulten tecknar avtal i USA

Fordonsunderleverantören Bulten har genom sitt samriskbolag Ram-Bul i USA tecknat ett kontrakt för att leverera fästelement till en "betydande" fordonstillverkare.

Det totala årliga värdet väntas uppgå till cirka 5,5 miljoner dollar, med leveransvärde motsvarande 5 miljoner dollar till Bulten och 0,5 miljoner dollar till Ramco.

Leveranserna sträcker sig över ett antal år med start och upptrappning under 2018. Fulla volymer förväntas nås 2019/2020, enligt Bulten.

"Genom affären har vi gjort ett betydande genombrott på den nordamerikanska marknaden och ytterligare stärkt vår position som tillverkare av högkvalitativa fästelement. Vi ser goda möjligheter att fortsätta växa affären och öka vår marknadsandel", säger Bultens vd Tommy Andersson.

Leveranserna beräknas starta under tredje kvartalet 2018 för att successivt öka fram till full kapacitet 2019/2020.

Därefter kommer leveranserna att sträcka sig över ett antal år kopplade till fordonets livslängd, vilket normalt är mellan 5 till 10 år, med en successiv avtrappning när modellen närmar sig sitt slut.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?