Annons

Buffetts vice ordförande: Bitcoin är ett skadligt gift

Bitcoin är ett "skadligt gift" enligt Charlie Munger, vice ordförande i Warren Buffetts Berkshire Hathaway, rapporterar Financial Times. 

Charlie Munger, och Warren Buffett
Charlie Munger, och Warren BuffettBild:AP

I samband med Daily Journals årsstämma sade Charlie Munger att bitcoinmanin är tramsig. Daily Journal är ett av Charlie Mungers bolag. 

Han besvarade frågor inom en rad ämnen som klimatförändringar, elbilar och hur man tjänar pengar. 

"Jag förväntar mig att världen gör dumma saker då och då, eftersom alla vill ha lättförtjänta pengar. Det är bara vidrigt att folk dras till något som detta… vår regerings avslappnade inställning till det är fel. Det rätta svaret på saker som är dåliga är att trampa på det", sade han. 

I en intervju med CNBC i januari sade Charlie Mungers parhäst Warren Buffett att kryptovalutor "definitivt" kommer får ett tråkigt slut. 

"Om jag kunde köpa en femårig säljoption på varenda en av kryptovalutorna skulle jag gärna göra det", sade han då. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?