Annons

Buffetts elbilsbolag: Alla bilar elektrifierade i Kina 2030

Det kinesiska elbilsbolaget BYD räknar med ett snabbt skifte till elbilar i Kina. Företagets ordförande uppger att alla bilar i Kina kommer att vara helt eller delvis eldrivna redan år 2030.

”Vi är väldigt självsäkra kring tidtabellerna och vi tror att det kommer att ske tidigare än väntat”, sade Wang Chuangfu under ett event i Shenzhen, skriver Reuters.

Det innebär alltså att alla bilar väntas vara allt från helt eldrivna till milda hybrider där en liten elmotor assisterar förbränningsmotorn vid till exempel start från stillastående.

Wang Chuangfu valde att hänvisa till hur regeringarna i Storbritannien och Frankrike redan har fattat beslut om ett försäljningsstopp för bilar med förbränningsmotorer från och med 2040.

I Kina uppgav nyligen en tjänsteman att man håller på att se över ett liknande förbud utan att ange en specifik tidpunkt. Däremot har Peking satt som mål att en av fem bilar som säljs år 2025 ska antingen vara renodlade elbilar eller hybrider.

BYD som ursprungligen började som en batteritillverkare har bland annat finansmannen Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway på ägarlistan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?