ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Buffetts elbilsbolag: Alla bilar elektrifierade i Kina 2030

Det kinesiska elbilsbolaget BYD räknar med ett snabbt skifte till elbilar i Kina. Företagets ordförande uppger att alla bilar i Kina kommer att vara helt eller delvis eldrivna redan år 2030.

”Vi är väldigt självsäkra kring tidtabellerna och vi tror att det kommer att ske tidigare än väntat”, sade Wang Chuangfu under ett event i Shenzhen, skriver Reuters.

Det innebär alltså att alla bilar väntas vara allt från helt eldrivna till milda hybrider där en liten elmotor assisterar förbränningsmotorn vid till exempel start från stillastående.

Wang Chuangfu valde att hänvisa till hur regeringarna i Storbritannien och Frankrike redan har fattat beslut om ett försäljningsstopp för bilar med förbränningsmotorer från och med 2040.

I Kina uppgav nyligen en tjänsteman att man håller på att se över ett liknande förbud utan att ange en specifik tidpunkt. Däremot har Peking satt som mål att en av fem bilar som säljs år 2025 ska antingen vara renodlade elbilar eller hybrider.

BYD som ursprungligen började som en batteritillverkare har bland annat finansmannen Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway på ägarlistan.

Tyck till