ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Buffett ville miljardinvestera i Uber

  • Foto: Mary Altaffer

Warren Buffett ville investera 3 miljarder dollar, uppemot drygt 26 miljarder kronor i taxitjänsten Uber. Det uppger nyhetsbyrån Bloomberg 

Tidigare i år ska finansgurun Warren Buffett ha velat lägga 3 miljarder dollar på Uber

Men samtalen havererade då parterna inte kom överens som villkoren och storleken på investeringen, uppger källor för Bloomberg.

Affären skulle vara inspirerad av Warren Buffetts investmentbolags Berkshire Hathaways inhopp i Goldman Sachs under finanskrisen. 

Warren Buffett investerade då 5 miljarder dollar i investmentbanken, en signal som gjorde att investerarna vågade tro på den krisande banken igen. I slutändan blev det en mycket god affär för Berkshire Hathaway.

Uber-investeringen skulle vara var ett liknande upplägg, Uber skulle få rida på Buffetts goda rykte, få in kapital och i utbyte skulle finansgurun ställa upp med ett konvertibellån som skulle gett bra utväxling om taxibolaget fortsätter växa i värde.

Men Ubers vd Dara Khosrowshahi motsatte sig villkoren för investeringen och affären sprack när parterna inte kom överens. 

Taxitjänsten Uber har en välfylld kassa, och bolaget har inget akut behov av Warren Buffetts miljarder. Men Uber kämpar för med att återupprätta sitt rykte efter skandalerna kring en usel företagskultur präglad av sextrakasserier och dödsolyckan i Arizona då en kvinna blev påkörd av en av bolagets självkörande bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer