ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Buffett blir datorspel

Det är få 88-åringar som inspirerar till nya datorspel. Men så är Warren Buffett inte heller vem som helst.

Den amerikanske finansmannen är redan mytomspunnen för sina investeringsframgångar och för sina principer att bara investera i sånt som man förstår och att vara långsiktig. ”Oraklet från Omaha”, som han har kallats, är god för 860 miljarder kronor, vilket gör honom till världens tredje rikaste person, enligt affärstidningen Forbes. Ett av hans innehav är Apple.

Nu blir Buffett också ett datorspel. Spelet introducerades efter helgens stämma i Buffetts bolag Berkshire Hathaway. Där spelades det upp ett kort komediklipp där Apples vd Tim Cook och Buffett spånade ihop en app ihop. Det hela visade sig faktiskt vara mer än ett skämt.

”Warren Buffett's Paper Wizard” är det första spelet som Apple har utvecklats på 11 år. Spelet, som bara finns för Iphone, är dessutom gratis. Inspirerat av Atariklassikern ”Paper Boy” får spelaren försöka kasta tidningar och ta sig från Buffetts hemstad Omaha till Apples huvudkontor i kaliforniska Cupertino. 

Enligt The Omaha World Herald var Buffett tidningsutdelare under sina ungdomsår och har tidigare också hållit tävlingar i tidningskastande under Berkshire Hathaways omskrivna årliga bolagsstämmor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer