Buffets kinesiska elbilsbolag vill ta in 30 miljarder

Det kinesiska elbilsbolaget BYD vill ta in upp till 3,6 miljarder dollar, motsvarande 30 miljarder svenska kronor, enligt Bloomberg News. 

Bolaget säljer 121,1 miljoner H-aktier inom intervallet 222-228 hongkongdollar styck. Prisintervallet motsvarar en rabatt på 6,6-9 procent jämfört med senaste stängningskursen på 244 hongkongdollar per aktie på onsdagen.

BYD, som initialt startade som en tillverkare av bilbatterier, har gett UBS i uppdrag att anskaffa kapitalet.  Storägare i BYD är Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?