1515

Brukschefen om Stora Ensos investering i Nymölla: ”Öka kapaciteten”

Stora Enso ska investera 262 miljoner kronor vid bruket i skånska Nymölla där de producerar kontorspapper. ”Det handlar om att kunna producera på ett mer hållbart sätt men också om att öka kapaciteten”, säger brukschefen Michael Lindemann till Dagens industri. 

Michael Lindemann.
Michael Lindemann.Foto:Lars Jansson

Nymölla är Stora Ensos STE R -1,05% Dagens utveckling tredje största bruk i Sverige, efter Skoghall och Kvarnsveden, räknat på produktionskapacitet. I april kom beskedet att Kvarnsveden ska stängas. Nu visar skogsjätten att det däremot satsar på Nymölla där det ska investera 262 miljoner kronor för att modernisera en av brukets två linjer för massaproduktion. Det är steg två i ett program där det redan i höstas togs ett beslut om en investering på 100 miljoner kronor. 

”Syftet med investeringarna är att vi ska producera på ett mer hållbart sätt, med mindre kemikalier och mindre tvättvatten. Det minskar våra kostnader och ökar samtidigt konkurrenskraften för våra produkter”, säger fabrikschefen Michael Lindemann när Dagens industri besöker bruket som ligger i nordöstra Skåne. 

På bruket i Nymölla produceras papper till kontor. Det är en marknad som har klarat sig bättre än den krisande tidningspappersmarknaden, men är ändå ett segment på nedåtgående. Trots det ska Nymölla med investeringen, vid sidan av miljötänket, även öka kapaciteten här. Det handlar om att ett nytt kokeri köps in. 

Beslutet att öka kapaciteten kan ses mot bakgrund av att det andra bruket inom Stora Enso som tillverkar kontorspapper, i finska Veitsiluoto, ska läggas ned enligt ett beslut som kom samtidigt som beskedet om nedläggningen av Kvarnsveden. 

”Men man ska nog inte göra en alltför stark koppling här, våra investeringsplaner har pågått i flera år. Sen är det samtidigt så att Nymölla har en styrka i att ligga bra till geografiskt där vi når de viktigaste europeiska marknaderna för våra kontorspapper inom 48 timmar”, säger Michael Lindemann. 

Nymölla hade som mest 1.100 anställda i början på 90-talet, en siffra som är nere på 522 personer i dag. Men nu finns hopp om en ny vår för bruket. Förutom dagens besked från Stora Enso investerar bolaget Tree to textile 350 miljoner kronor i en demonstrationsfabrik inne på bruksområdet. Det handlar om att utveckla nya textilfibrer genom att använda förnybar skogsråvara. Inledningsvis kommer 25 personer arbeta här. 

Tree to textile ägs av H&M, Ikea, Stora Enso och entreprenören Lars Stigsson. Drivande i projektet är H&M och Ikea som letar efter textilier som produceras på mer hållbara sätt än bomull och polyester. I demonstrationsfabriken ska man testa cellulosa från många olika typer av träd och producenter, där råvaran från Nymölla bruket bara står för en liten del. Michael Lindemann betonar att det handlar om små volymer och att inga beslut om en storskalig produktion är tagna. 

”Men om det blir ett steg två för Tree to textile ser vi gärna att en sådan större fabrik byggs här i Nymölla och att vi får leverera cellulosa dit”, säger Michael Lindemann som menar att den här typen av satsningar är viktiga för att överleva som pappersmassabruk i framtiden. 

”Vi har nog bara sett början på en trend där det gäller att vara flexibel och öppen för nya typer av produkter och samarbeten. Från att ha varit en traditionell massafabrik ser jag oss i dag mer som ett bioraffinaderi där utmaningen är att utvinna många olika produkter från träråvaror.”

 


Innehåll från EdenredAnnons

Så motiverar du dina anställda – även om de jobbar hemifrån

I en tid av distansarbete är det viktigt att se till att man tar hand om sin hälsa. Genom att erbjuda Edenreds flexibla förmåner som lunch- och friskvårdsbidrag går det bra, oavsett var jobbet utförs. Och vill man peppa lite extra i största allmänhet finns också Delicard gåvokort, det perfekta sättet att uppmärksamma personer, prestationer eller högtider som till exempel jul.

Mycket är osäkert kring hur framtidens arbetsplats kommer se ut, men många spår att de flesta företag kommer erbjuda distansarbete även efter pandemin. Många förmåner är kopplade till en fysisk arbetsplats, men nu när landskapet ritas om är det viktigt att kunna erbjuda förmåner oavsett var de anställda befinner sig. Edenred erbjuder olika förmåner som är flexibla och uppskattade hos anställda över hela Sverige. Med Edenred Lunchförmån kan de anställda äta bra, och billigare, oavsett om de är på kontoret eller jobbar hemifrån. 

– Som arbetsgivare väljer man hur många månader den anställda har rätt till förmånen och även vilket belopp lunchkortet ska laddas med. Kortet gäller på de flesta restauranger i hela Sverige och går även att använda i många livsmedelsbutiker om man vill göra egen matlåda, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation. 

Enkel hantering av friskvårdsbidraget

Samma kort som används till lunchförmånen fungerar även för Edenreds hantering av friskvårdsbidraget.

– Vanligtvis brukar friskvårdsbidrag innebära mycket administration. Men med vår lösning får man sitt friskvårdsbidrag insatt på kortet, alltså samma kort som lunchförmånen, och kvittoredovisningen sker enkelt i en app. Du behöver inte ligga ute med pengar och du behöver inte hålla koll på fysiska kvitton, säger Alf Reimers. 

I appen MyEdenred Sweden kan den anställde snabbt se saldo, gjorda transaktioner och mycket mer för både lunchpengar och friskvårdsbidrag. Genom att kortet har två plånböcker hålls beloppen isär och förmånerna blir lika enkla att utnyttja som att administrera. 

Delicard gåvokort

Att motivera sina anställda är kanske ännu viktigare när distansarbetet breder ut sig. Med Delicard gåvokort blir det väldigt enkelt, oavsett om det är en jul- eller sommargåva eller någon annan typ av uppskattning. Gåvokorten finns i olika prisklasser och mottagaren väljer alltid själv sin gåva. 

– Vårt populäraste kort är Unlimited och där kan den som får kortet välja bland mer än 100 typer av gåvor i en mängd olika kategorier. Vi har bland annat delikatesser, designprylar, upplevelser och fritidsprodukter. Man kan även skänka pengarna till välgörenhet om man skulle vilja, säger Alf Reimers.

Det är självklart härligt att kunna ge bort något som man vet uppskattas. Det är också väldigt enkelt då du som köpare bara behöver välja kort och leveranssätt, därefter tar Edenred hand om resten. 

Om Edenred

Edenred jobbar med glädje, engagemang och lojalitet genom bra förmåner för anställda. Resultatet är effektivare företag, ofta också lägre sjuktal och mindre personalomsättning. Mer om Edenred Lunchförmån, Edenred Friskvårdsbidrag och Edenred Delicard finns på edenred.se.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Edenred och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?