Annons

Brottsligheten tyvärr åter högst på agendan

I helgen fick vi ett nytt larm från polisen om att 40 kriminella familjeklaner skakar om Sverige. Larmet sätter återigen frågan om brottsligheten i samhället högst upp på agendan för våra beslutsfattare inom både politik och näringsliv.

Foto:TT

De nya uppgifterna om grupperingar som inte bara verkar i samhället via traditionellt kriminell verksamhet som narkotika och stölder, utan också skaffar sig makt genom att ta sig in i näringslivet, politiska partier och styrning av det offentliga Sverige gör frågan extra alarmerande.

Dagens industri beskrev för precis ett år sedan i artikelserien ”De utsatta företagarna” hur brottsligheten på ett nytt skrämmande sätt präglar vardagen i samhället och för företagen. I vår bevakning ser vi en snabb förändring i vilka politiska åtgärder företagarna efterlyser för att kunna växa vidare. Krav om sänkta bolagsskatter har efter årtionden som topprioriterad fråga bland företagare, hamnat i skymundan för satsningar på polis och rättsväsende.

Vill vi att företagen ska fortsätta blomstra och anställa måste de mest grundläggande funktionerna i samhället fungera.

Från och med i dag tar Dagens industri ett omtag på granskningen av hur kriminaliteten i samhället påverkar näringslivet.

Peter Fellman
Chefredaktör

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera