Annons

Brottsligheten tyvärr åter högst på agendan

I helgen fick vi ett nytt larm från polisen om att 40 kriminella familjeklaner skakar om Sverige. Larmet sätter återigen frågan om brottsligheten i samhället högst upp på agendan för våra beslutsfattare inom både politik och näringsliv.

Foto:TT

De nya uppgifterna om grupperingar som inte bara verkar i samhället via traditionellt kriminell verksamhet som narkotika och stölder, utan också skaffar sig makt genom att ta sig in i näringslivet, politiska partier och styrning av det offentliga Sverige gör frågan extra alarmerande.

Dagens industri beskrev för precis ett år sedan i artikelserien ”De utsatta företagarna” hur brottsligheten på ett nytt skrämmande sätt präglar vardagen i samhället och för företagen. I vår bevakning ser vi en snabb förändring i vilka politiska åtgärder företagarna efterlyser för att kunna växa vidare. Krav om sänkta bolagsskatter har efter årtionden som topprioriterad fråga bland företagare, hamnat i skymundan för satsningar på polis och rättsväsende.

Vill vi att företagen ska fortsätta blomstra och anställa måste de mest grundläggande funktionerna i samhället fungera.

Från och med i dag tar Dagens industri ett omtag på granskningen av hur kriminaliteten i samhället påverkar näringslivet.

Peter Fellman
Chefredaktör

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?