1515

Bröllopsgäster anklagas för ny smittvåg i Iran

Iran, som gradvis lättat på coronarestriktionerna sedan i mitten av april, har drabbats av en befarad ny smittvåg de senaste dagarna. Den ökade spridningen har bland annat sitt upphov i en bröllopsfest, säger president Hassan Rohani.

Arkivbild. Brandmän försöker bekämpa coronaviruset i Tehran i mars.
Arkivbild. Brandmän försöker bekämpa coronaviruset i Tehran i mars.Foto:Vahid Salemi

”Vi har sett en topp i epidemin vid en plats, och upphovet till den var ett bröllop som orsakat problem för flera människor, sjukvårdsarbetare och belastningar för ekonomin och landets sjukvårdssystem”, säger Rohani i statlig tv, utan att gå in på var eller när bröllopet ägde rum.

Presidenten ser dock ingen möjlighet att strama åt restriktionerna.

”Vi måste arbeta, våra fabriker måste hållas i gång, våra butiker måste vara öppna och man måste kunna förflytta sig inom landet när det är nödvändigt”, säger Rohani.

I torsdags rapporterades 3 574 nya fall av bekräftad coronasmitta i Iran, det högsta antalet sedan i februari. Fredagens siffror var dock lägre, 2 886. Totalt har över 167 000 människor bekräftats smittade i landet och 8 000 dött.

En anledning till ökningen i bekräftade fall är att testandet utökats.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?