Brittiskt lågprisflyg vinstvarnar

Brittiska budgetflygbolaget FlyBe varnar för en förlust för räkenskapsåret som löper fram till 31 mars.

Flybe uppger att den tuffa konkurrensen i marknaden fortsatt i det fjärde kvartalet, en period som även karaktäriseras av en svag efterfrågan i en osäker miljö. Samtidigt har priserna pressats på grund av en överkapacitet bland flygbolagen. Flygbolaget har därför dragit ned sina kostnader och minskat kapaciteten.

På grund av större uppgraderingar av IT-system kommer Flybe även ta ytterligare kostnader och ej kassaflödespåverkande nedskrivningar som påverkar vinsten med mellan 5 och 10 miljoner pund under räkenskapsåret. Även exkluderat för det väntas resultatet före skatt för året bli en mindre förlust. Den tidigare prognosen var en mindre vinst.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?