1515

Brittiska tidningar firar brexit

De brittiska tidningarna, åtminstone tabloiderna, firar att Theresa May formellt ska starta Storbritanniens utträde ur EU.

På onsdagen kommer Storbritanniens premiärminister Theresa May att aktivera artikel 50 och därmed formellt starta Storbritanniens utträde ur EU. Efter att artikel 50 aktiverats kommer Storbritannien och EU att ha två år på sig att förhandla fram ett avtal som ska gälla efter att Storbritannien lämnat unionen.

Enligt många bedömare kommer det att bli tufft att få ett heltäckande avtal på plats inom den tidsramen, men det bekommer inte de brittiska tabloiderna, i alla fall baserat på tidningarnas framsidor på onsdagen.

”Freedom!”, står det på brittiska tabloiden Daily Mails framsida, eller ettan som det heter i tidningsbranschen.

The Sun levererar en ordvits i göteborgsklass.

”Dover & Out”, står det på tidningens framsida och The Sun har också monterat upp en projektor som lyser upp klipporna på Dovers stränder med budskapet.

Dover är en hamnstad i södra England där Engelska kanalen är som smalast och det går en tunnel under vattnet till franska staden Calais.

De brittiska tidningarna, och speciellt tabloiderna, tenderar att vara fientligt inställda till EU och de flesta tog ställning för ett utträde i sambans med brexit-omröstningen.

Utöver tabloiderna har de brittiska tidningarna en mer neutral ton.

”The eyes of history are watching”, står det på The Times framsida.

I bildspelet är också Daily Mails framsida från i tisdags inkluderad. Tidningen anklagades för att vara sexistisk då tidningen valt att en bild från ett möte mellan premiärministern Theresa May och Skottlands regeringschef Nicola Sturgeon och satt rubriken: ”Never mind Brexit, who won Legs-it!”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?