Annons

Brittiska regeringen kritiseras: Johnsons strateg satt med vid coronamöten

Storbritanniens regering får kritik sedan det framkommit att premiärminister Boris Johnsons närmaste rådgivare, Dominic Cummings, deltagit vid möten med den expertgrupp som ger regeringen råd om coronapandemin.

Foto:Alberto Pezzali

Tidningen The Guardian uppger att Cummings och en annan regeringsrådgivare är med i gruppen. Det tillbakavisas av Downing street – som dock medger att de deltagit vid möten.

”Det gör de för att få bättre inblick i de vetenskapliga diskussionerna kring den här krisen”, heter det i ett uttalande från regeringskansliet, som avfärdar att expertgruppens råd skulle ha påverkats av regeringen.

Men oppositionspartiet Labours talesperson i hälsofrågor, John Ashworth, säger att man kan befara att just det skett.

”Ett sätt att reda ut det här är att offentliggöra alla protokoll, vi har uppmanat regeringen att göra det”, säger Ashworth till BBC Radio.

Domminic Cummings pekas ofta ut som en person med stort inflytande över Johnson och regeringen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?