ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Brittiska partiet Labour vill förbjuda spelreklam vid tv-sänd sport

Om Labour vinner nästa val i Storbritannien kommer spelbolagen förbjudas att annonsera i samband med tv-sänd sport. Parlamentsledamoten Tom Watson, som är vice partiledare för Labour, anklagar regeringen för att inte göra något för att hjälpa de uppskattningsvis 430.000 personer som har problem med spelandet, skriver The Guardian.

"Spelbolagen måste ta mer ansvar för den skada som orsakas av deras produkter och bidra mer till forskning och behandling", säger han.

Labour vill ha ett förbud mot tv-reklam då forskning pekat på att spelare är mer impulsiva och oförsiktiga med vadslagning när det gäller livesport.

På förslagslistan från Labour finns bland annat ett förbud mot att använda kreditkort vid spelande och regler som kan få banker att blockera speltransaktioner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer