ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Brittiska banker förlorar tillgång till EU-marknad

Brittiska banker kommer att förlora sin nuvarande tillgång till EU-marknaden, enligt premiärminister Theresa Mays vitbok om den framtida handeln med EU.

Det rapporterar Bloomberg News på torsdagen.

Kärnan i förslaget är ett nytt frihandelsområde mellan EU och Storbritannien, med sammanlänkade tullsystem och identiska regleringar för industrivaror och jordbruksprodukter.

Även om det inte skulle bli några tullar på några varor skulle den brittiska tjänstesektorn drabbas av stora störningar, särskilt banker skulle förlora nuvarande skulle förlora sin tillgång till EU-marknaden eftersom den brittiska regeringen nu ger upp sin tidigare plan om att de båda parterna skulle erkänna varandras regleringar.

Enligt vitboken är ett alternativ att Storbritannien lämnar den gemensamma marknaden för energi, medan vad gäller flyget vill ha en liknande överenskommelse som mellan EU och Kanada.

"Vårt förslag är omfattande. Det är ambitiöst. Och det hittar den balans vi behöver mellan rättigheter och skyldigheter", skriver Theresa May i förordet till vitboken.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies