1515

Brittisk minister: Premier League bör visas gratis

Den engelska högstaligan i fotboll, Premier League, kan i högre utsträckning komma att visas på avgiftsfria tv-kanaler för att undvika att supportrar samlas utanför arenorna.

Det uppger landets kulturminister Oliver Dowden enligt Reuters.

Återstarten av ligan sker antagligen i mitten av juni som tidigast. Då vore det bra om fler matcher gick att se avgiftsfritt, via så kallade free-to-air-kanler, så att inte folk ”lockas lämna sina hem för att se dem”, sade han.

”Det finns en regel om att lördagseftermiddagsmatcher inte får visas på tv eftersom folk ser dem på arenor. Det kommer inte vara fallet varpå vissa av dessa matcher kan vara tillgängliga för free-to-air”, säger han.

Nent har rättigheterna till Premier Leauge-sändningar i Sverige, Danmark och Finland i dagsläget. 

I Storbritannien har Skottland på måndagen valt att fotbollssäsongen 2019/2020 inte ska återupptas. Bland annat Frankrike har sedan tidigare beslutat om att ställa in den återstående delen av fotbollssäsongen 2019/2020.

Nent har även rättigheter till högstaligorna i Frankrike och Skottland liksom till den regionala klubbturneringen Champions League och tyska Bundesliga som var först ut av de europeiska toppligorna med en återstart i helgen som var.

BBC rapporterade i helgen att det europeiska fotbollsorganet UEFA har ”konkreta planer” på att avsluta de största regionala europeiska klubbturneringarna i augusti.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?