Annons

Brittisk industri håller högre tempo än väntat

Storbritanniens industriproduktion steg 0,7 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen med 2,5 procent.

Det rapporterar det nationella statistikkontoret, enligt Bloomberg News.

Analytikerna hade räknat med att industriproduktionen skulle ha stigit 0,3 procent jämfört med månaden före och ha stigit 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år.

Produktionen inom tillverkningsindustrin steg 0,7 procent på månadsbasis och steg 2,7 procent jämfört med samma månad föregående år. Konsensusprognosen pekade +0,3 respektive +2,4 procent.

I augusti steg industriproduktionen med reviderade 0,3 procent jämfört med föregående månad (+0,2). Jämfört med samma månad föregående år steg produktionen med reviderade 1,8 procent (+1,6).

Produktionen inom tillverkningsindustrin steg med oreviderade 0,4 procent i månadstakt i juli och var 2,8 procent högre jämfört med motsvarande månad föregående år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?