Annons

Brittisk arbetslöshet sjönk i december

Antalet arbetslösa i Storbritannien sjönk med 10.100 personer i december, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,8 procent under tremånadersperioden till och med november.

Analytikerna hade räknat med en arbetslöshet på 4,8 procent, och att antalet arbetslösa skulle ha ökat med 5.000 personer, enligt Bloomberg News snittprognos.

I november ökade antalet arbetslösa med reviderade 1.300 personer (+2.400). Arbetslösheten under tremånadersperioden till och med oktober var oreviderade 4,8 procent.

Antalet sysselsatta sjönk med 9.000 under tremånadersperioden till och med november, jämfört med -6.000 under föregående tremånadersperiod.

Lönerna steg 2,8 procent under tremånadersperioden till och med oktober (inklusive bonusutbetalningar), jämfört med samma period ett år tidigare. Analytiker hade räknat med en ökning på 2,6 procent. Under tremånadersperioden fram till oktober ökade lönerna med oreviderade 2,5 procent.

Exklusive bonusutbetalningar uppgick löneökningarna till 2,7 procent, att jämföra med förväntningar om en ökning med 2,6 procent och oreviderade 2,6 procent förra månaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?