Annons

Britternas konsumtion räddade BNP-siffran

Den brittiska bruttonationalprodukten steg 0,5 procent under perioden oktober-december.

Det visar en rapport från National Institute of Economic and Social Research, NIESR, enligt ett pressmeddelande.

"Våra estimat tyder på att ekonomin växte med 2 procent under 2016, i linje med den långsiktiga potentiella tillväxttakten för den brittiska ekonomin", kommenterar James Warren, analytiker vid NIESR.

Under tremånadersperioden till och med november beräknas BNP ha stigit med reviderade 0,5 procent (+0,4).

James Warren, påpekar också att tillväxten har varit obalanserad, en robust privatkonsumtion har kompenserat för svagheter i andra sektorer. De kommande åren möter konsumenterna signifikanta motvindar, inte minst i form av stigande konsumentpriser som en konsekvens av pundets försvagning under 2016.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?