1515

Britterna redo för öppning på måndag

Virusrestriktionerna lättas i England, Skottland och Wales på måndagen. Nordirland hoppas kunna följa efter en vecka senare.

Foto:Paul Grover

Livet närmar sig det mer normala för britterna, men premiärminister Boris Johnson vill ändå varna för den indiska virusvarianten.

”Jag tror inte att vi behöver skjuta upp vår färdplan, men den här nya varianten kan utgöra ett allvarligt avbrott i utvecklingen”, sade han i fredags.

Går allt enligt plan ökar nu livskvaliteten avsevärt för britterna. Fast på lite olika sätt beroende på i vilken landsända var man bor.

I England blir det tillåtet att utomhus samlas i grupper om 30 personer. Sex personer eller två hushåll kan ses inomhus och övernatta, exemplifierar BBC.

Pubar, restauranger, barer och kaféer får börja servera inomhus. Och nedstängningen är över för museer, teatrar, biografer samt hotell, pensionat, vandrarhem och bed & breakfast.

För utlandsresande gäller att karantänkravet vid hemkomst försvinner, förutsatt att man kommer från ett grönlistat land. Därmed omfattas till att börja med väldigt få länder, i Europa exempelvis Island och Portugal.

Fortfarande uppmanas folk i England att vara försiktiga med att kramas.

Den 21 juni är det dags för nästa steg i lättnaderna. Då ska – om inte smittspridning tagit fart – alla begränsningar vad gäller sociala kontakter vara ett minne blott. Och nattklubbarna, de som överlevt covidtiden, kan slå upp portarna igen. 

Skottland övergår den 17 maj till nivå två i sina restriktioner, med undantag för Glasgow och regionen Moray som ligger kvar på nivå tre.

De skotska lättnaderna innebär bland annat att upp till sex personer från högst tre hushåll får träffas inomhus i privata hem eller på allmänna platser som en bar, enligt BBC.

Utomhus kan man vara åtta personer från lika många hushåll.

Utskänkningsställen tillåts servera alkohol inomhus till klockan 22.30. Nöjesetablissemang som biografer, teatrar och bingohallar öppnar igen.

De internationella resereglerna följer de engelska.

De skotska öarna, utom Skye, åtnjuter nivå ett från måndag, vilket ökar lättnadsgraden. Exempelvis får upp till 100 personer bevista bröllop, begravningar och slika tilldragelser.

Även invånarna i Wales kan se fram mot att åter ses inomhus på pubar, restauranger, barer och kaféer.

Men grupper begränsas till sex personer från sex hushåll (barn under elva år räknas inte). Utomhus gäller samma regel.

Alla semesteranläggningar kan öppna för fullt och resereglerna ansluter sig till Englands och Skottlands, även om avrådan består för icke-nödvändiga resor.

I privata hem får fortfarande bara personer från två hushåll mötas, men om den positiva utvecklingen fortsätter väntar lättnader.

Andra exempel från Wales är återöppnade nöjesställen, museer, gallerier med mera.

I Nordirland blir det till att vänta till den 24 maj på nya regler. Lättnaderna väntas bli ungefär desamma som i övriga landsdelar.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?