Annons

Britter såg Trump gå upp i rök

I USA är det Donald Trump som eldar massorna, i Storbritannien är det massorna som eldar upp Trump. I alla fall hans avbild.

I USA är det Donald Trump som eldar massorna, i Storbritannien är det massorna som eldar upp Trump. I alla fall hans avbild.

En elva meter hög Trumpkopia sattes på lördagskvällen i brand i Edenbridge, fem mil söder om London. Under armen höll han sin rival Hillary Clinton i ett stadigt grepp.

"Jag tror att han i tysthet skulle vara road", sade Frank Shepherd, som byggt Trumpdockan, om hur han trodde att den amerikanske fastighetsmagnaten skulle ha reagerat på att se sin avbild gå upp i rök.

Den 5 november firar britterna traditionsenligt Guy Fawkes-dagen med fyrverkerier och brasor. Det sker till minne av det misslyckade försöket att spränga parlamentsbyggnaden 1605.

Invånarna i Edenbridge brukar passa på att elda upp impopulära kändisar. Tidigare har bland andra Fifa-ordföranden Sepp Blatter och Iraks störtade ledare Saddam Hussein blivit lågornas rov.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?